Mike de kip zonder kop (Mike the Headless Chicken) is een wereldberoemde haan die nog anderhalfjaar wist door te leven nadat hij was onthoofd.

mike de kip zonder kop
Op 10 september 1945 trachtte Mikes eigenaar hem te onthoofden maar slaagde hier niet geheel in. Een oor en het grootste deel van de hersenstam bleven intact, waardoor Mike de ingreep overleefde. Het is bekend dat kippen na te zijn onthoofd nog een tijdje rondlopen. Mike bleef echter daadwerkelijk verder leven. Zijn hoofd overigens niet, dat werd opgegeten door een kat.

Olsen bleef voor Mike zorgen en voerde hem middels een pipet melk en water. Mike kreeg ook graankorrels in zijn slokdarm ingebracht. Olsen besloot een slaatje uit de situatie te slaan en tourde met Mike langs de westkust van de Verenigde Staten. Voor 25 cent was dit wonder der natuur te bezichtigen. “Miracle Mike” was een instant-beroemdheid en bracht op het hoogtepunt van zijn populariteit zo’n 4500 dollar per maand op – destijds een grote som geld. Hij leek gezond en tevreden te zijn en groeide als kool.

Tot de dag dat Mike en Olsen in een motel zaten na een tour. Mike begon opeen te stikken midden in de nacht. Helaas was de pipet toevallig niet aanwezig en konden ze Mike niet meer redden. Hij was gestikt in zijn eigen slijm.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Humor_en_onzin/Mike_de_kip_zonder_kop