Een bureau herbergt meer bacteriën dan de bedrijfstoiletten. De computeromgeving bevat vierhonderd keer meer bacteriën een toiletbril, zo constateerden microbiologen van de Universiteit van Arizona (VS). De vuilste plek op de desktop blijkt trouwens de telefoon te zijn.

De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat het telefoontoestel een biotoop is met meer dan 25.000 microben per vierkante inch. Maar ook het bureaublad zelf is een behoorlijk smerige omgeving: daar vond men bijna 21.000 beestjes per vierkante inch.

Het toetsenbord van de computer is goed voor ruim 3.000 microben per vierkante inch, gevolgd door de computermuis (1.700), de faxmachine (300) en het kopieerapparaat (70). Volgens de onderzoekers zijn ook het waterapparaat en de magnetron niet van de meest hygiënische plaatsen van het bedrijf. In vergelijking met deze uitkomsten is de toiletbril met 49 microben per vierkante inch een voorbeeld van netheid.
Eten

Onderzoeksleider Gerba stelt dat de verontreiniging van de computeromgeving gezocht moet worden in het feit dat vele werknemers aan hun bureau eten. ‘Wij staan er eigenlijk nooit bij stil dat eten aan het bureau niet zo slim is, toch bevat het gemiddeld bureaublad honderd keer meer bacteriën dan een keukentafel en vierhonderd keer dan een gemiddeld toilet’, aldus Gerba.

Bron: http://www.penoactueel.nl/management/werkplek-smeriger-dan-toilet-152.html