Superjachten zijn de favoriete speeltjes van de rijken der aarde. Omdat je natuurlijk altijd de buurman vóór moet blijven, neemt de decadentie aan boord van deze jachten steeds gekkere vormen aan. Een zwembad of bioscoop, daar kijkt niemand meer van op.

Om een beetje indruk te maken heb je tegenwoordig een concertzaal in je superjacht, waar een vijftienkoppig orkest in past (Superjacht: Al Said), een heus kunstmatig strand met echt zand, dat uit de zijkant van de boot kan schuiven (Superjacht: Lady Moura) een zwembad met een bodem van glas, dat recht boven de discozaal gebouwd is (Superjacht: A) een privé duikboot voor uitstapjes onder water (Superjacht: Eclipse) een lasersysteem tegen paparazzi, dat camera’s opspoort en verblindt met een lichtbundel (Superjacht: Eclipse) een muur van meteoriet-steen of een beeld gemaakt van heuse T-rex botten (Superjacht: History Supreme).

Verder standaard op megajachten: speciale airconditioned kamers waarin de dames kunnen wachten op het bootje dat ze naar de kant brengt. Je wilt natuurlijk niet dat, terwijl je op het dek wacht, je make-up in de hitte uitloopt!

Op de echt grote jachten behoren een of twee helikopters tot de standaarduitrusting, naast de andere gebruikelijke speeltjes zoals jetski’s, zeilboten en duikmateriaal. Deze helikopters zijn ook in bijzondere tijgerprints verkrijgbaar. Je moet toch wat, als je nog op wil vallen in de haven van Monaco.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Luxury_yacht
http://www.beautifullife.info/automotive-design/worlds-top-10-most-expensive-luxury-yachts/Tijdschrif SuperyachtWorld
Bron foto superjacht: Myrabella