Ook wel eens moeite om uit te leggen wat je nu precies voor werk doet? Het kan allemaal nog veel gekker! De meest bizarre banen..

Professioneel vogelverschrikker

Over werkstress en het halen van deadlines hoeft de 22-jarige Jamie Fox zich in ieder geval geen zorgen te maken. Hij heeft waarschijnlijk het meest rustige (en saaie) beroep ter wereld. Jamie is professioneel vogelverschrikker! Zijn taak is om in een fluorescerende jas op een stoel te zitten en af en toe een rondje door het veld te lopen. Jamie brengt zijn dagen door met lezen en ukelele spelen. Het geluid van de ukelele schrikt de vogels af. Bang dat het hem echt gaat vervelen is Jamie niet: De ‘baan’ is maar voor drie weken.

Sleutelduiker

Mensen die wel eens gaan varen, kennen het probleem misschien wel. Een onhandige actie bij het aan boord stappen, en hup, je autosleutels liggen in het water. Wat nu? In sommige jachthavens bieden duikers hun diensten aan. Voor een euro of vijftig duiken zij voor jou je sleutels weer op. Van deze ‘baan’ rondkomen zal in de meeste gevallen niet lukken, tenzij je sleutelduiker in Monaco bent. Toch is het een mooie manier om dat dure duikbrevet weer een beetje terug te verdienen…

Plasboerin

Technisch gezien is Judy Collora een veehoudster. Maar wel een heel ongewone. Deze boerin levert geen vlees, melk of eieren, maar urine! Judy en haar man hebben een aantal herten. Bij die herten verzamelen ze de plas. Die plas wordt gebruikt door jagers. Zij verspreiden de urine als lokaas, en trekken zo hun prooi aan. Collora verzekert haar klanten dat er geen conserveringsmiddelen aan de urine zijn toegevoegd. ‘Puur natuur’ werkt volgens Collora toch het beste.

.

Bronnen: 

http://www.jobat.be/nl/artikels/bizarre-job-professionele-vogelverschrikker/

http://www.oddee.com/item_98471.aspx

http://www.businessweek.com/articles/2012-08-31/odd-jobs-deer-urine-farmer