In het land van de rijzende zon zijn ze enorme kattenliefhebbers. Helaas wonen veel Japanners in piepkleine appartementjes, waar ze geen huisdieren mogen houden. Daarom zijn in Japan de zogenaamde katten-cafés erg populair. Voor een kleine entreeprijs mag je daar een uurtje koffie of thee drinken tussen de slapende en spelende katten.

Aaien en knuffelen is toegestaan. Wel zien de eigenaars erop toe dat het voor de katten prettig blijft. Veel mensen zeggen ontspannen te raken van het contact met de katten. Alleen in Tokio zijn er al minstens 39 kattencafés te vinden. Sommige cafés hebben zelfs een ‘specialiteit’, zoals zwarte katten, dikke katten of ex-zwerfkatten.

Ook in andere delen van de wereld wordt het idee van een katten-café steeds populairder. Inmiddels zijn er kattencafés geopend in Parijs, Litouwen, Duitsland, Spanje, Engeland, Italië, en tal van andere plekken in Europa. Onlangs trok een geopend tijdelijk kattencafé in New York een hoop bezoekers. Zoveel dat je anderhalf uur in de rij moest staan om naar binnen te kunnen.

Geld binnen brengen met een beetje slapen, relaxen en geknuffeld worden, die ‘baan’ is menig kat op het lijf geschreven!

kattencafé

Bronnen:

http://www.piepvandaag.nl/het-kattencafe-koffiedrinken-tussen-twintig-katten/
http://www.huffingtonpost.com/2014/04/25/cat-cafe_n_5214734.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Cat_caf%C3%A9
Foto kattencafé: Mouselinguist