Misschien wel het vreemdste bombardement uit de geschiedenis: in 2013 bombardeerden de Verenigde Staten het eiland Guam met 2000 dode muizen. De diertjes bevatten elk tachtig milligram paracetamol, en waren voorzien van een kleine parachute.

Het doelwit van dit bombardement was de bruine boomslang. Deze slang komt niet oorspronkelijk voor op Guam. Waarschijnlijk zijn ze met de lading van een vrachtschip aangekomen. Sindsdien is de slang een ware plaag op het eiland. Ze eten de zeldzame en bijzondere vogels van het eiland op, én ze hebben de vervelende gewoonte om tussen stroomdraden te kruipen. Die gewoonte heeft al menig kortsluiting veroorzaakt. Niet leuk voor de Amerikanen, die een paar belangrijke militaire bases op het eiland hebben.

De paracetamol die in de muizen zat is dodelijk voor de slangen. Door de parachutes kwamen de muizen in de bomen terecht, waar de slangen ze makkelijk konden vinden. Doordat de dosis relatief laag was, is de kans dat andere dieren erdoor vergiftigd worden klein.

Bronnen:

http://www.bbc.com/news/world-us-canada-25247927

http://en.wikipedia.org/wiki/Guam

Bron foto bruine boomslang: Onionhound