Tot verdriet van de Nederlandse frisdrankenindustrie (NFI) blijken Nederlanders ‘ware kampioenen’ in het hervullen van flesjes water, zoals Spa Blauw. Dat blijkt uit onderzoek door de branche. 

Van de Nederlandse mannen hervult ruim 65% een gekocht flesje water wel eens met kraanwater. Dat verbleekt bij het aantal vrouwen dat het flesje hervult: 86%.

Ook heeft de branche laten onderzoeken hoe vaak de mensen die een flesje hervullen dat doen. Daaruit blijkt dat 38% van de mannen dat meer dan zes keer doet en de helft van de vrouwen een flesje minstens zes keer bijtankt.

hervullen
De branche bestempelt het hervullen van flesjes als zeer onhygiënisch. Bij elke slok komt een beetje speeksel in het flesje terecht, een voedingsbodem voor bacteriën. Ook blijven er veel bacteriën hangen tussen de dop.

Recent bleek uit cijfers van de branche dat de hoeveelheid verkocht verpakt water in Nederland nog steeds ver achter loopt bij omringende landen. Dat zou komen door de uitstekende kwaliteit van het kraanwater en de spreekwoordelijke Hollandse zuinigheid.

Bronnen:
http://www.nu.nl/news/1494919/37/Nederlanders_%27kampioen_flesjes_hervullen%27.html