Lina Medina (Paurange, Peru, 27 september 1933) is de jongste moeder ooit met een eerste bevalling op een leeftijd van 5 jaar, 7 maanden en 21 dagen. In Rusland is iemand ook ooit dicht in de buurt gekomen van dit wereldrecord.

Lina werd door haar ouders naar het ziekenhuis gebracht, want haar buik bleef groeien. Zelf dacht ze dat ze een tumor had, maar haar dokters stelden vast dat ze 7 maanden zwanger was. De dokter nam haar mee naar Lima. Ook de chirurgen daar stelden vast dat Lina zwanger was. Anderhalve maand later beviel ze, via een keizersnede, van een jongetje. Dit was nodig omdat haar bekken te klein was. Haar zaak werd beschreven door Dokter Edmundo Escomel, samen met andere details. Zo kreeg ze haar eerste menstruatie toen ze 8 maanden oud was en waren haar borsten volgroeid toen ze 4 was. Op 5-jarige leeftijd groeide haar bekken en verouderden haar botten.

linda medina

Haar zoon woog 2,7 kg en werd vernoemd naar haar dokter Gerardo. Gerardo werd opgevoed met de gedachte dat Lina zijn zus was. Op tienjarige leeftijd kwam hij erachter dat Lina zijn moeder was. Hij groeide gezond op, maar stierf op 40-jarige leeftijd, in 1979, aan een beenmergziekte.

Er is nooit een verband gevonden tussen het vroege overlijden van Gerardo en de jonge leeftijd van zijn moeder. Lina heeft nooit bekendgemaakt wie de vader was. Lina trouwde met Raúl Jurado, die later de vader werd van Lina’s tweede zoon in 1972.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lina_Medina