De Uinta grondeekhoorn slaapt negen maanden per jaar.

De Uinta grondeekhoorn begint aan zijn estivatie (zomerslaap) in juli en gaat daar in winterslaap. Hij wordt niet wakker voor eind maart-half april van het volgende jaar. Dit betekent dat hij negen maanden per jaar slaapt. De Parrygrondeekhoorn doet niet aan de zomerslaap, maar wel aan de winterslaap van negen maanden om te ontsnappen aan de kille omstandigheden van zijn Arctische habitat.

grondeekhoorn slaapt negen maanden

Bronnen:
Guinness World Records 2008


<-- terug